ورود اعضا

جهش 181 درصدی سود سهام ذوب آهن برای سال آینده

جهش 181 درصدی سود سهام ذوب آهن

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، شرکت ذوب آهن در حالی از 19 بهمن سال 90 با کشف قیمت 130 تومانی هرسهم به جمع شرکت های فرابورسی پیوسته که آخرین تحولات مالی این شرکت مشمول اصل 44 چشم‌گیر است.

 *تغییر زیان به سود در اواخر 90

براساس این گزارش،این شرکت با سرمایه بیش از 786 میلیارد تومانی برای سال مالی90 ابتدا به ازای هر سهم 143 ریال زیان پیش‌بینی کرده بود که ناشی از کاهش مقدار و نرخ فروش و افزایش نرخ ارز و مهمتر از همه کمک اجباری به صندوق بازنشستگی فولاد بود، اما در روزهای پایانی سال 90 این متغیر برای سال مالی 91 به 172 ریال سود و سپس در پایان دی ماه به 168 ریال سود تغییر کرد.

*جهش 181 درصدی سود 92

حال در شرایطی این شرکت 25 بهمن با تغییر مدیرعامل (سعدمحمدی به جای براتی ) مواجه شده و آماده دومین عرضه بلوک 56 درصدی است که اولین سود هر سهم ذوب آهن برای سال مالی آینده با جهش 181 درصدی نسبت به سال مالی جاری به 472 ریال رسیده که افزایش قابل توجهی به شمار می‌رود.

این پیش بینی سود در مقایسه با عملکرد پیش بینی سال مالی 91 با افزایش 77 و 82 درصدی فروش و بهای تمام شده کالای فروش رفته، رشد 106 و 181 درصدی سود عملیاتی و سود خالص مواجه شده تا بعد از توقف نماد در 30 بهمن ، آماده بازگشت به تابلوی دوم فرابورس شود.

*دلایل سه گانه برای افزایش سودآوری

مسئولان ذوب آهن در رابطه با دلایل مغایرت سود پیش‌بینی شده سالانه با پیش بینی قبلی سه عامل را اعلام کرده اند.

اول افزایش78درصدی فروش ناشی از افزایش 67.16 درصد مقادیر فروش محصولات اصلی (رشد فروش از 2.4 به 2.8 میلیون تن) و افزایش 47 درصدی قیمت های محصولات اصلی (با توجه به نرخ های انجام شده در بورس فلزات) ؛ دوم افزایش مقدار تولید کک از 125 به 900 هزار تن از طریق بهره‌برداری از باطری شماره 3 کک سازی  و کاهش مصرف شمش خریداری شده از 700 به 200 هزار تن و کاهش نیاز به خرید کک خارجی و سوم؛ در نظرگرفتن سود و زیان تسعیر ارز صفر به دلیل نقدی بودن خریدهای سال 92 است.

این درحالی است که مسئولان سازمان بورس هم اعلام کرده اند ذوب آهن در جدول صورت وضعیت پورتفوی شرکت های خارج از بورس دلایل افزایش سود شرکت سرمایه پذیر پالایش قطران ذغال سنگ را به وضوح اعلام نکرده است.

خالص درآمد (هزینه) های متفرقه سال مالی آینده ذوب آهن بیش از 19.7 میلیارد تومان ( حدود 5 درصد سود خالص)، درآمد های مجتمع درمانی 24 میلیارد تومان و هزینه های ورزشی 10 میلیارد تومان است.همچنین خالص سایر درآمدها (هزینه ها)عملیاتی در سال مالی جاری بیش از 144.9 میلیارد تومان و عمدتا شامل زیان تسعیر ارز عملیاتی بیش از 105 میلیارد تومانی است.

*5 فرضیه در پیش بینی سود سال 92

براساس این گزارش، مسئولان شرکت ذوب آهن در مورد پیش بینی سود سال آینده 5 فرضیه را در نظر گرفته اند که شامل تولید و فروش 2.8 میلیون تن محصول نهایی، میانگین فروش بیش از 1976 تومانی هر کیلو محصولات اصلی با توجه به شرایط رقابتی و متغیر بازار و روند افزایش قیمت ها طی ماههای اخیر در بورس کالا و بازار آهن، افزایش هزینه های عملیاتی ناشی از رشد 20 درصدی هزینه های پرسنلی و افزایش ناشی از تغییر تعداد کارکنان و سایر موارد، هزینه های مواد با توجه به ترکیب تولید و روند افزایش قیمت ها و نرخ تسعیر ارز 3670 تومانی برای خریدهای مواد خارجی و افزایش 20 درصدی هزینه های منابع نیروئی یعنی خرید انرژی (به علت مشخص نبودن جزئیات و زمان اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها) است.

در این میان قیمت خرید سنگ آهن ریزدانه ،درشت دانه و کنستانتره به ترتیب 7.42، 8.24 و 10.15درصد قیمت خرید شمش داخلی و مابقی قیمت خرید مواد داخلی با 15درصد رشد نسبت به قیمت خرید 3ماهه چهارم91 منظور شده است.در رابطه با مواد خارجی قیمت کک 414 دلار و ذغالسنگ 265 دلار به ازای هر تن که با در نظرگرفتن شرایط بازارجهانی پیش بینی شده است.

علاوه براین در باره مفروضات نرخ ارز و فروش هم اعلام شده باعنایت به تاسیس مرکزمبادلات ارزی درنیمه دوم سال 91 و علیرغم درخواست های این شرکت ،هیچ گونه ارزمبادله ای به این شرکت تخصیص داده نشده است.

انتخاب نرخ دلارآزاد برای تامین نیازمندی های شرکت طبیعی است.

همچنین درحالی معدل فروش و تولید شرکت طی سنوات 87 تا 90 (به جز سال91) بیش از 2.7 میلیون تن است که بدلیل برخی مشکلات ناشی ازتامین شمش ، استثنأ درسال 91 تولید حدود 2.4 میلیون تن تنزل یافت ولی در سال 92 این کاهش جبران و تولید و فروش به حد عادب خود یعنی 2.8 میلیون تن برخواهد گشت.

با توجه به کشش بازار داخلی فرآورده ها و سوابق قبلی ناشی از اثر افزایش نرخ ارز بر افزایش قیمت فروش داخلی ، قیمتهای فروش داخلی برآورد شده است.

موجودی اول دوره سنگ آهن به میزان حدود 2 میلیون تن شامل موجودی احتیاطی و بخش عمده آن سنگ آهن ریز دانه است که خارج از فنس شرکت بوده و امکان استفاده با نوار نقاله را ندارد مضافاً اینکه از سال گذشته بخش از آن بصورت ترکیبی با سنگ آهن با عیار بالاتر استفاده شده و در برنامه های آتی و پرو‍ژه های تعریف شده شرکت شرایط انتقال و استفاده از کل آن در حال بررسی است.