دو پیشنهاد سرمایهگذاری غضنفری به مشارکتکنندگان خارجی نمایشگاه نفت
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: ایران توانمندیهای بالایی در تولید و استفاده از ماشین آلات حوزه صنعت نفت، گاز و پتروشیمی دارد و سرمایه گذاران خارجی میتوانند در این بخش مشارکت کنند.
به گزارش گسترش آنلاین به نقل از ایرنا؛ دکترمهدی غضنفری در مراسم افتتاحیه هیجدهمین نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی اظهار داشت: حجم بالای واردات ایران در حوزه ماشین آلات صنعت نفت، امکان خوبی را برای سرمایهگذاری فراهم میکند.
وی افزود: از مجموع ۶۰ میلیارد دلار حوزه نفت و انرژی، ۲۵ میلیارد دلار متعلق به بخش تجهیزات میباشد و این موضوع بیانگر این است که ایران بازار خوبی برای این صنعت محسوب میشود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: سرمایهگذاری در حوزه نفت و انرژی در برنامه پنجم توسعه باید به ۲۵۰ میلیارد دلار برسد و ما بطور طبیعی، به ۳۰ میلیارد دلار سرمایهگذاری در این بخش نیاز داریم.
به گفته وی، ماشین آلات ارائه شده در این نمایشگاه در ۱۸ گروه قرار دارند و حجم بالایی از تجارت جهانی نیز در این بخش محقق میشود.
وی ادامه داد: هم اکنون، میزان صادرات ماشین آلات صنعتی حوزه نفت و گاز، بیش از ۲ هزار میلیارد دلار برآورد میشود که کشورهای آلمان، آمریکا و ایتالیا رتبههای اول تا سوم را به خود اختصاص داده اند.
غضنفری با بیان این که، ایران در حوزه صادرات ماشین آلات صنعت نفت رتبه خوبی را به خود اختصاص داده است، افزود: در حوزه واردات ماشین آلات حوزه نفت و گاز، آمریکا و چین رتبههای اول و دوم جهان را به خود اختصاص داده اند.
وی گفت: ایران با ۱۱ میلیارد دلار واردات، رتبه ۳۸ جهان را داراست.
غضنفری در بخش دیگری از سخنان خود در این مراسم که با حضور معاون اول رئیس جمهوری و وزیر نفت برگزار شد، گفت: همچنین سرمایهگذاریهای خوبی در حوزه تولید ماشین آلات صنعت نفت نیز را از آن خود کرده ایم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت، میزان تولیدات ماشین آلات صنعتی در حوزه نفت و گاز را در سال گذشته ۱۳ میلیارد دلار اعلام کرد و افزود: این بخش، سهم ۱۰ درصدی را به خود اختصاص داده است.
وی گفت: نمایشگاه نفت؛ یکی از عرصههای بسیار مهم نمایش توانمندی صنعتگران داخلی و آمادگی برای رقابت و مشارکت شرکتهای داخلی و خارجی است.
از نظر وزیر صنعت، معدن و تجارت با وجود این که، تحریمهای غرب علیه ملت ایران در سال گذشته بسیار ناجوانمردانه بوده و فشارهای بسیاری بر معیشت مردم بر جای گذاشته، افزود: تحریمها فرصت خوبی را برای اجرای سیاستهای جدید تجاری فراهم کرد.
غضنفری در عین حال گفت که تحریمها علیه ایران، درآمدهای نفتی را به ۵۰ درصد کاهش داد، قیمت ارز را در بازار آزاد تا سه برابر بالا برد، نرخ ارز در مرکز مبادلات نیز ۲ برابر شد و مشکلات ناشی از تامین و مواد اولیه تولید را دچار مشکل کرد.
به گفته وی، در چنین شرایطی نه تنها میزان مبادلات ایران با کشورهای جهان کاهش نیافت، بلکه فرصتهای جدیدی ایجاد شد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت؛ خطاب به شرکتکنندگان خارجی در نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی گفت: یکی از آثار طبیعی فشارها علیه ایران، آن بود که تجارت مسیر خود را پیدا کرد و فقط برخی کشورهای غربی فرصتها را از دست دادند.
وی، همچنین به شرکتکنندگان خارجی پیشنهاد کرد؛ در زمینه تولید مشترک کالاهای اولویت ۱۰ واردات، در ایران در زمینه تولید و مونتاژ، مشارکت داشته باشند.
غضنفری افزود: بر اساس برنامهریزی تجاری کشور که تحریمها عامل اصلی آن بود، ثبت سفارش کالاهای مصرفی و امکان تولید آن در داخل کشور فراهم است.
وی این توضیح را نیز داد که در دهه اخیر، ۸۰ درصد کالای وارداتی به ایران واسطهای و سرمایهای بوده و در زیرساختها استفاده و نصب شده است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان این که، تحریمها زمینه استقلال ارزی کشور را با اتکا به صادرات غیرنفتی فراهم خواهد کرد، ابراز امیدواری کرد که تا سالهای ۹۲ و ۹۳ کشور در حوزه به واردات، به ارز حاصل از نفت، نیازی نداشته باشد.