درآمد ۸۰۰ میلیارد تومانی حقوق دولتی معادن در بودجه ۹۲
معاون امور معادن و صنایع معدنی وزیر صنعت، معدن و تجارت از اختصاص ۱۴۹۰ میلیارد تومان تسهیلات از منابع صندوق توسعه ملی به طرحهای معدنی ۱۲ استان کشور خبرداد.
به گزارش گسترش انلاین به نقل از شاتا، وجیه الله جعفری در یک نشست خبری با بیان اینکه تا کنون ۱۲ جلسه کارگروه توسعه بخش معدن در استانهای مختلف کشور تشکیل شده است گفت: با تشکیل جلسات کارگروه توسعه بخش معدن در دیگر استانها تسهیلات بیشتری از منابع صندوق توسعه ملی در اختیار بخش معدن کشور قرار میگیرد.
وی در ادامه با اشاره به تقویت ردیف بودجهای بخش معدن در بودجه ۹۲ از پیشبینی درآمد ۸۰۰ میلیارد تومانی حاصل از حقوق دولتی در بودجه سال جاری خبر داد و گفت: ۶۵ درصد از این رقم به وزارت صنعت، معدن و تجارت تعلق میگیرد تا بابت توسعه بخش معدن هزینه شود.
**۷.۵ درصد از مساحت کشورزیر پوشش فعالیتهای معدنی است
وی در ادامه با بیان اینکه از کل مساحت کشور ۷.۵ درصد تحت پوشش فعالیتهای معدنی قرار دارد که از این رقم برای ۴.۳ درصد پروانه بهرهبرداری و بقیه دارای گواهی کشف هستند افزود: حدود ۱۰ درصد از مساحت کشور به مناطق حفاظت شده زیر نظر سازمان حفاظت محیط زیست تعلق دارد و ۲۰ درصد نیز جزو مناطق و محدودههای شهری و مسکونی به حساب میآید که نمیتوان در آن فعالیت معدنی انجام داد.
وی با بیان اینکه ۲۲.۵ درصد از مساحت کشور را نیز مناطق معدنی تشکیل میدهند که روی کالک یا نقشه به ثبت رسیدهاند اما عملا غیر فعال هستند افزود: بر این اساس ۴۰ درصد از مساحت کل کشور هنوز برای عملیات اکتشاف دست نخورده باقی مانده است.
جعفری همچنین با بیان اینکه هم اکنون در سطح کشور ۶۸ نوع ماده معدنی شناسایی و بالغ بر ۳۹۰ میلیون تن مواد معدنی در سال گذشته استخراج شده است افزود: میزان ذخایر شناخته شده معدنی کشور ۴۰ میلیارد تن است و امکان شناسایی ۸۰ نوع ماده معدنی در کشور وجود دارد.
وی با بیان اینکه ۶۵ درصد ذخایر معدنی شناخته شده کشور مربوط به سنگ ساختمانی است، گفت: ۱۹ درصد مواد معدنی شناخته شده غیرفلزی، ۱۱ درصد فلزی و بقیه مربوط به سنگهای تزئینی و نما است.
معاون امورمعادن و صنایع معدنی وزیر صنعت،معدن و تجارت افزود: سیاست جلوگیری از خام فروشی، صیانت از ذخایر معدنی، بهرهبرداری بهینه از معادن و استیفای حقوق دولتی به عنوان محورهای پیشبینی شده در دستور کار این وزارتخانه قرار دارد.
وی در ادامه از سازمان نظام مهندسی معدن به عنوان یک بازوی این وزارتخانه برای توسعه فعالیت معدنی نام برد و افزود: طراحی معادن، نظارت و تولید محصولات معدنی با کیفیت در گرو فعالیت موثر این سازمان است.
* آخرین وضعیت ۷ طرح فولادی
معاون معدنی وزیر صنعت در مورد اجرای ۷ طرح فولادی نیز گفت: آخرین مرحله فاینانس چینی این طرحها انجام شده و مجوزهایی در این مورد توسط کارگروه توسعه بخش معدن صادر شده که در حال جمعآوری امضاء هستیم.
وی با بیان اینکه طرح فولاد سبزوار و بافق ۳۴ درصد رشد فیزیکی داشته است، گفت: بخش احیای مستقیم همه طرحهای فولاد استانی با پیشرفت ۷۰ تا ۸۰ درصدی همراه است.
**افزایش ۳.۵ میلیون تنی ظرفیت فولاد
معاون امور معادن و صنایع معدنی وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه گفت: برای تنظیم بازار مصالح ساختمانی، ظرفیت تولید شمش فولاد امسال ۳.۵ میلیون تن افزایش مییابد.
جعفری در پاسخ به سوالی مبنی بر افزایش قیمت برخی مصالح ساختمانی مانند تیرآهن در بازار و بحثهای مطرح شده در مورد افزایش قیمت مسکن طی هفتههای آینده در خصوص تدابیر لازم برای تنظیم بازار مصالح ساختمانی گفت: طی ماههای اخیر در تولید مصالح ساختمانی عمدتاً رشد داشتهایم و در این راستا افزایش ظرفیت تولید شمش فولاد به میزان ۳.۵ میلیون تن طی سال جاری باعث تنظیم بازار تیرآهن در کشور خواهد شد.
وی ادامه داد: این میزان شمش فولاد توسط بخش خصوصی در استانهای فارس، اصفهان و گیلان تولید خواهد شد.
جعفری افزود: علاوه بر این، امسال واحد فولاد ارفع نیز وارد مدار تولید خواهد شد و در این صورت در تنظیم بازار فولاد مشکلات کمتر خواهد شد.
جعفری تصریح کرد: طی سال گذشته در تولید کاشی و شیشه رشد داشتهایم و در تولید سنگ ساختمانی نیز حدود ۹ درصد افزایش تولید را شاهد بودیم ضمن اینکه استخراج سنگهای تزئینی در سال گذشته ۱۷ درصد رشد داشته است.