اشتغالزايي فراوان با توسعه صنعت فناوري اطلاعات
معاون وزير صنعت، معدن و تجارت گفت: توسعه صنعت فناوري اطلاعات مي تواند مشكل اشتغال جوانان تحصيلكرده را رفع كند.
به گزارش شاتا محمد صادق مفتح در مراسم افتتاحيه اولين همايش بين المللي صنعت و صادرات فناوري اطلاعات با اشاره به اينكه
توجه به بحث فناوري اطلاعات آنچنان كه بايد مورد توجه قرارنگرفته تصريح كرد : صنعت IT ميتواند به عنوان توانمندساز و كاهش دهندة فاصلهها بين توليد كننده و مصرف كننده در بخش صنعت، معدن و تجارت كشور مورد توجه قرار گيرد .
وي تاكيد بر اهميت اين صنعت را از زواياي مختلف مورد اشاره قرار داد و افزود: در ابتداي دهه 60 تا سال 65 نرخ افزايش جمعيت بالغ بر 9/3 درصد بود و بعد از آن با توجه به سياستهاي اتخاذ شده اين رقم كاهش پيدا كرد. در اين بين همگام با نرخ افزايش جمعيت شاهد ايجاد مازاد ظرفيت در مقاطع مختلف نظام آموزشي و تحصيلاتي كشور شديم.
وي ادامه داد: موج عظيمي كه در نظام آموزشي پرورش يافت كم كم وارد مقطع آموزش عالي و دانشگاه شده كه اين امر موجب گرديد توسعه دانشگاهها و توجه به تحصيلات عاليه بيش از پيش مورد اهميت قرارگيرد. به گفته وي طبق آمار رسمي تعداد فارغ التحصيلان تحصيلات عاليه در سال 90 ، سيزده برابر سال 70 شده است كه اين آمار علاوه بر اين مطلب كه اقدامات خوبي در زمينه آموزش عالي و توسعه علم و دانش و دانشگاهها در كشور را نويد ميدهد از سوي ديگر حاكي پيام نگران كنندهاي در خصوص موج زيادي از جويندگان كار و افراد تحصيل كرده براي ورود به بازار كار است .
معاون وزير صنعت، معدن و تجارت با بيان اين مطالب نكته حائز اهميت در اين راستا را موضوع ايجاد اشتغال و نقش صنعت فناوري اطلاعات دانست و گفت: در حال حاضر يكي از رئوس برنامهريزيهاي دولت ايجاد اشتغال به عنوان محوريترين سياست گذاريها بشمار ميآيد كه نقش صنايع و بخش توليد با توجه به مدت زمان و ميزان سرمايه گذاري مورد توجه است.
مفتح اضافه كرد: يكي از زودبازدهترين صنايعي كه در زمان كوتاه منجر به اشتغالزايي بالا خواهد شد صنعت IT است از اين رو توجه به اين صنعت و توسعه آن بايد بيش از پيش مورد تاكيد قرار گيرد.
وي در ادامه سخنان خود به برخي گزارشات در زمينه جايگاه صنعت IT در كشورهاي پيشرفته اشاره كرد و افزود: به عنوان مثال در كشور آمريكا براي ايجاد يك شغل در صنعت پتروشيمي بايد حدود يك ميليون و هفتصدو هشتاد هزار دلار سرمايه گذاري صورت گيرد كه اين رقم در صنعت معدن و ساختماني حدود يك ميليون دلار، در صنايع سنگين حدود 170 هزار دلار و در صنايع مصرفي حدود 300 هزار دلار است. اين درحالي است كه براي ايجاد يك شغل در صنعتي IT در اين كشور با 270 هزار دلار سرمايه گذراي ميتوان يك شغل ايجاد كرد.
وي با تاكيد اين مطلب كه توجه به زير ساختها و ارزش افزوده در صنعت فناوري اطلاعات نسبت 5 به 1 است اظهار كرد: مزيت صنعت IT از جنبههاي مختلفي قابل تامل است بطوري كه با سرمايهگذري بسيار كم ميتوان اشتغالزايي بالايي ايجاد كرد.
معاون توسعه فناوري اطلاعات و تجارت الكترونيك وزارت صنعت، معدن وتجارت با بيان اينكه سرمايه گذريهاي خوبي براي توسعه سختافزار و زيرساختها در كشور انجام شده است گفت: اين اقدامات حداقل ميتواند تا 5 سال آينده كشور را تامين كند .
مفتح در ادامه ضمن تاكيد دوباره اين مطلب كه سرمايهگذاري براي توسعه IT در زمينه اشتغالزايي از گسترهبالايي برخوردار است افزود: وزارتخانه در اين خصوص برنامههاي مناسبي را تدوين كرده است بطوري كه طي 3 ماه سال جاري اين همايش مذكور به عنوان سومين همايش بزرگ تخصصي در زمينه صنعت IT محسوب ميشود .
معاون وزير صنعت، معدن و تجارت همچنين توسعه خدمات IT را به عنوان يك ضرورت غيرقابل اجتناب ذكر كرد و گفت: براساس شاخص ميزان آمادگي و گرايش كشورها براي استفاده از فرصتهاي ايجاد شده توسط صنعت IT كه در جهت افزايش رقابتپذيري و توسعه رفاه كشور مورد توجه قرارميگيرد ميتوان گفت كه صنعت IT چراغ راهي است كه ما را در توسعه اقتصادي كشور و جذب اشتغالزايي بيشتر كمك خواهد كرد.
وي در ادامه سخنان خود جايگاه ايران را در صنعت IT در سال 2013 در رتبه 101 عنوان كرد و گفت: اين درحالي است كه اين رقم در سال 2012 رتبه 104 بوده است . اما با اين وجود ارتقاع سه پله اي ايران نميتوان تمام صنعت IT كشور را نشان دهد چراكه در اين بين تواناييهاي بلافعل و بلاقوهاي در كشور وجود دارد كه متناسب به پيش نرفته است .
وي در بخش ديگري از سخنان خود جايگاه صنعت فناوري اطلاعات كشور را از نظر كيفيت سيستمهاي آموزشي در بين ديگر كشورها 94 دانست ضمن اينكه جايگاه كشورمان از نظر كيفيت رياضيات و دانش در رتبه 32 و در زمينه ايجاد و توسعه دولت الكترونيك در رتبه 61 ذكر كرد .
مفتح در ادامه سطح جذب تكنولوژي توسط بنگاهها را در اين صنعت مورد اشاره قرارداد و گفت: در اين زمينه از جايگاه مناسب برخوردارد نيستيم به گونهاي كه رتبه كشور در اين زمينه در مقام 119 قرار دارد.
وي بحث IT در صنعت و صنعت فناوري اطلاعات را يكي از مهمترين برنامههاي وزارتخانه قلمداد كرد و گفت: در اين راستا از عقب افتادگي جدي برخورداريم و با توجه به تمامي مزيتها و يژگيهاي صنعت IT در كشور نيازمند توسعه جدي آن هستيم .
معاون وزير صنعت، معدن و تجارت همچنين با تاكيد بر اين مطلب كه قابليت بالايي در زمينه صادرات محصولات IT محور در كشور وجود دارد افزود: ميتوان با رشد توسعه اين صنعتي بيش از گذشته در افزايش سطح صادرات غير نفتي كشور سهيم باشيم .
وي از همه تشكلها، صاحبنظران و صنعتگران خواست تا ضمن ارائه نقطه نظرات و ديدگاههاي خود تعامل بيشتر را با وزارتخانه برقرار كنند تا بتوان به توسعه صنعتي فناوري اطلاعات در كشور كمك كنيم .